persoonlijke ontwikkeling coaching / persoonlijke effectiviteit

Ik werk vanuit een visie dat iedereen kan groeien. Waar een wil is een weg om je doel te behalen. Ik werk met gemotiveerde mensen die nieuwsgierig zijn naar zichzelf en op ontdekkingsreis willen.

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling betekent: uit je comfortzone stappen en zelf verantwoordelijkheid nemen. Groeien als persoon en als professional doe je niet door allerlei boeken te lezen en de trucjes te leren. Duurzame verandering breng je teweeg vanuit jezelf.

Persoonlijke ontwikkeling coaching helpt je om vanuit innerlijke kracht doelen te realiseren, effectiever te communiceren en oude patronen los te laten. Het maakt niet uit waar je aan wil werken. Denk aan bijvoorbeeld je communicatievaardigheden, je persoonlijk effectiviteit, het in beeld brengen van je competenties, het onder de loep nemen van je loopbaan of huidige baan.

Wat kan persoonlijke ontwikkeling coaching je opleveren:

 • Jezelf worden en mogen zijn;
 • Zelf- inzicht;
 • Persoonlijke effectiviteit vergroten;
 • Gelukkiger zijn;
 • Stappen durven zetten uit je comfortzone,
 • Dromen waarmaken;
 • In staat zijn om meer verbinding te maken met andere mensen,
 • Een toename en bestendiging van je authentieke kracht.

Hoe doe ik dat?

 • Ik maak je bewust van je huidige gedrag, houding en je denkpatronen, effectief of niet effectief;
 • Ik help je je talenten, kwaliteiten en je drijfveren te ontdekken;
 • Ik begeleid in het ontdekken van gedrag, houding en gedachten die wel effectief zijn en bijdragen aan je leerdoelen;
 • Ik ondersteun je in het ontdekken wat jij belangrijk vindt in je werk en privé, in het behalen van jouw ontwikkelingsdoelen;
 • Ik daag je uit duidelijke keuzes te maken.

Het traject van individuele begeleiding start met een grondige intake. Tijdens deze sessie wordt jouw echte vraag helder. Van daaruit zetten we de route uit en gaan we aan de slag. Daarbij daag ik je uit om de diepte in te gaan waarbij je persoonlijkheid centraal staat.

Ik begeleid jouw in het proces. Met vragen en tools help ik je de juiste weg te vinden. Ik help je om heel bewust te worden van je wensen, mogelijkheden, gevoelens en keuzes. De instrumenten die ik inzet zijn gevarieerd en afgestemd op ieders persoonlijke situatie en uitgangspunten.

Ik kan coaching met ezels inzetten, Mindfulness en ACT oefeningen gebruiken en/of via de lichaamstaal je zicht vergroten op je innerlijke wereld. Met andere woorden, we werken aan je bewustwording.

Bewustwording heb je op drie niveaus

Onbewust; je hebt het maar weet niet dat het er is. In het kort betekent dit dat je jezelf laat leiden door je eigen gedachten, emoties en gebeurtenissen om je heen zonder dit te beseffen. Mindfulness is een goed middel om de automatische piloot uit te zetten en om rust te creëren.

Bewust onbewust; Je hebt het, maar weet niet wat je ermee moet. Dit niveau is het begin van bewustwording. De ruimte is ontstaan om van daaruit te werken. Je weet tenminste dat je vaak onbewust bezig bent. Nu heb je de keus om er iets aan te doen. Maar hoe? We makken een persoonlijk stappenplan.

Bewust ZIJN; Je hebt het en weet ook wat je ermee moet en integreert dit in je leven. Je bent nu geen slaaf meer, maar regisseur van je eigen gedachten en emoties. Je hebt weer de regie!

 

Naar boven