Maak een kennismakingsafspraak

Voor het kennismakingsgesprek kies zelf de datum en tijd: elke maandag in de oneven weken van 13 uur tot 18 uur en elke woensdag in de even weken van 10 tot 13 uur.

Kennismaking met de boerderij

Het motto op de boerderij: Rust en ruimte; niets moet en waar veel mag

Onze boerderij ‘Onger jen Eech’

Onze boerderij “Onger Jen Eech’ ligt al ruim 200 jaar prachtig gelegen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Om precies te zijn, op de Bocholtzerheide en dat is vlakbij het zogenaamde drie landenpunt in Vaals. We grenzen direct aan Duitsland.

Vroeger stond de boerderij eenzaam in het landschap, nu is het onderdeel van de woongemeenschap. Met de voorkant liggen we midden in het dorp. De achterzijde van de boerderij bestaat uit een typisch boerenerf met veestallen, bijgebouwen, weides en werkplaatsen met daarachter mooie uitzichten over de open weilanden.

Tot 2010 hadden we een melkveehouderij en ook nu zijn er nog runderen, ezels en wat kleinvee. Het gaat er rustig en gemoedelijk aan toe. Elke dag is er wat anders te beleven en toch heerst er rust.

De boerderij is een hele fijne omgeving om rust en ruimte te (her)vinden. Je komt uit je comfort zone en gaat met de voeten in de klei. Je komt in een andere omgeving waar niets moet en waar veel mag.
Doordat je in een andere omgeving komt, lukt het om dingen van een andere kant te zien waardoor er andere wegen ontstaan om verder te gaan. Om het stuur weer in eigen hand te nemen.


“Ook voor de kleine beurs”

Op de boerderij kan ik ook mensen met een kleine beurs begeleiden. In ruil voor de behandeling betaal je een voor jou haalbaar gedeelte in geld en de rest betaal je dan door het verrichten van arbeid. Er is voldoende te doen op het bedrijf.

Op onze boerderij werken vader, zoon en moeder met elk een eigen bedrijf. Vader is van kleins af boer, dit doet hij met hart en ziel. Hij is de vijfde generatie die de boerderij Onger Jen Eech voortzet. Hij verzorgt de dieren en bewerkt het land. Hij verzorgt graag de ezeltjes, hij geeft ze een worteltje en hij brengt ze in de zomer elke ochtend via een openbare weg naar het weiland en haalt ze elke avond weer naar huis. Hij heeft hierbij veel bekijks en soms komen zomaar mensen vragen of ze ook een ezeltje mogen leiden tot in de stal.

De zoon heeft een autogarage in een deel van de schuur. B&M autoservice. Hierdoor bruist het op het erf. Mensen die komen voor een autoreparatie gaan naar de dieren kijken en soms komen zij extra voor deze dieren: spek en ei ,onze hangbuikzwijntjes, de runderen, de hond sjeng en mijn vijf ezeltjes. De klanten komen het liefst in de winter want dan zijn de ezels aan huis, in de zomer lopen ze 800 meter verderop in de weilanden. Van al deze bewegingen op het erf bemerk je in de stallen niets, daar heerst de landelijke rust.

Moeder, ik dus, begeleid mensen op de boerderij. En Wat Nu?!

In een deel van de oude koeienstal heb ik een werkruimte ingericht en het andere deel is mijn binnenbak ‘ezelmanege’. Hier kan ik bij slecht weer mensen coachen met ezels. In de nieuwe runderenstal is mijn hoekje met stro. Het is heel fijn om op dit stro te zitten of liggen en de rust van de dieren te ervaren. Op de hooizolder is ruimte voor ‘niets doen’ en ontspanning. In de zomer is het heerlijk vertoeven in het weiland met de ezels of gewoon in het gras te lopen en liggen. Op het erf is het gezellig om met zijn allen te lunchen, geen lif lafjes gewoon een boterham met een kopje koffie / thee of melk. Wel eerst de handen wassen!

Dan heb ik nog een 2de zoon en die helpt graag met de dieren als dit nodig is. Hij heeft geen ‘zaak’ op de boerderij maar in zijn vrije tijd helpt hij vaak de drie ondernemers. Hij helpt mij als ik met een groep mensen ga wandelen met de ezels, hij heeft een heel goed gevoel voor mens en dier waardoor hij kan bijstaan met het werken met ezels.

Op de boerderij heb ik alles bij de hand om even een time out voor je te creëren met een klankschaalbehandeling of mediteren op het stro. En in de werkruimte kunnen we gesprekken voeren of met zijn tienen een training houden.

De overal hangt al klaar en de laarzen staan ook al op je te wachten

P.s. kom je van ver dan zoeken we een slaapplek in de buurt en stemmen we het programma op je verblijftijd af.

 

Naar boven