Begeleidingsmodel in 4 stappen naar werk

Stap 1 Verwerk
Na ontslag val je vaak in een gat. Gedwongen of niet. Je werk verliezen is heftig. Je bent boos, bedroeft, maar misschien ook blij. Toch vraagt het van iedereen een periode van verwerking. Ik heb een aanpak ontwikkeld die mensen helpt bij een gezonde verwerking van baanverlies. Hierdoor creëer je weer de rust en motivatie die nodig is om sneller nieuwe baan te vinden. Hoe ver ben jij met het verwerken van het verlies van je werk?

Stap 2 Identiteit en wat wil je
Als je geen goed beeld hebt van jezelf, is het ook lastig om te formuleren wat je werkelijk zou willen. Dat is zeker zo op het gebied van werk. En daardoor maak je misschien verkeerde keuzes. Keuzes gebaseerd angst, op ´moeten´ of een keuze, die je alleen maar maakt om tegemoet te komen aan de eisen vanuit je omgeving. Een nieuwe baan zal op deze manier geen lang leven beschoren zijn.
Dus ken eerst jezelf. Dan kun je jouw droombaan verbeelden. En die baan zal beter passen.
“Rationele keuzes brengen je van a naar b, maar verbeelding brengt je overal heen’ Albert Einstein.

Stap 3 Ontdekken
De derde stap gaat over arbeidsmarkt-oriëntatie (intern en extern gericht). Hierna weet je beter hoe de juiste vacatures en voor jou geschikte bedrijven te vinden, die vacatures te analyseren, je c.v. en brief hierop af te stemmen en een goede (open) sollicitatie te verrichten.

Stap 4 Jouw baan veroveren

  • Om een baan te krijgen moet je flink aan de slag. Het wordt hard werken. Stilzitten is er niet meer bij. We gaan samen concreet de arbeidsmarkt op.
  • Hoe presenteer ik mijzelf. Dat is belangrijk bij het krijgen van de baan. 93% van de communicatie gaat via non-verbale communicatie. De bekende eerste indruk speelt zeker een rol. Als gecertificeerde lichaamstaal coach zal ik hier veel aandacht aan besteden.
  • Kernwoorden: markt onderzoek, netwerken, organisaties vinden, koude en warme acquisitie, LinkedIn en gesprekken voeren.

Deze vierde stap hoe presenteer ik mijzelf kan ook in de vorm van ‘Training Anders Werk’.

Niet voor iedereen geschikt!

Je durft naar jezelf kijken en weet wat je wilt, je hebt het verlies van werk verwerkt, je wilt vooruit komen, je maakt tijd vrij voor opdrachten thuis, je levert graag een bijdrage aan de groep, je wilt het optimale uit de training halen om je baan te krijgen. Dan is de training voor jou geschikt.

Training Anders Werk waarin je in 5 weken je baan vindt waar je energie van krijgt. Kosten voor dit programma €1549,= excl. btw voor ondernemers.

Hierin is inbegrepen een Foursight assessment, een kleuren en kleding advies, lichaamstaal analyse en een persoonlijke  LinkedIn profiel.

 

Naar boven