OUTPLACEMENT OP MAAT BIJ EN WAT NU?!

Gedwongen ontslagen, je werk past niet meer en je bent op zoek naar een nieuwe baan. Met het outplacementtraject op maat vinden we je nieuwe baan. We helpen werknemers vakkundig en snel naar een duurzame nieuwe baan. 50+ Wees gerust ook voor jouw vinden we die baan!

Zodat jij enthousiast en je professioneel kunt profileren.

Ik volg in elke stap de RIP: Rust en ruimte maken, Identiteit, en Profileren. Bij stap 1 verwerken is de focus vooral op rust en ruimte maken. Maar ook wat is je verlangen, waar wil je naartoe. Een gedegen (her)oriëntatie, meer zelfkennis opdoen en toewerken naar een bewuste keuze. Dit kan alleen als er rust in je hoofd is.

Ik werk samen met twee andere specialisten. Een imago coach en een FourSight coach en trainer. Zij helpen je verder bij stap 2 Identiteit.

Bij stap 2 is de focus vooral op jouw. Je doet de FourSight test. Deze test geeft aan welk voorkeursgedrag je hebt, van welk taken jij energie krijgt, met welke mensen jij het best kunt samenwerken en natuurlijk je kwaliteiten. In deze tweede stap komt ook je uitstraling aan bod en hoe jij je kunt profileren. Je krijgt o.a. kleding en kleurenadvies en lichaamstaal training.

Alles wat je in stap 2 hebt ervaren en geleerd over jezelf zetten we in bij stap 3 Ontdekken en stap 4 Oogsten.

Waarom doet en Wat nu?! dit?

Zodat jij verzekerd bent van de baan die bij je past opdat je duurzaam weer aan het werk gaat!

Wat komt verder nog aan bod in dit outplacementtraject

 • vacature analyse zodat je:
  • een succesvolle sollicitatiebrief kunt schrijven en
  • een onderscheidend cv maakt;
 • individuele sollicitatietraining het gesprek;
 • social media training / LinkedInprofiel aanmaken;
 • personal branding een goed profielfoto;
 • en bij interesse een cv vlog maken;
 • gericht netwerk en gericht werkgevers nabellen; m.a.w. je werk krijgen

Tegen een meerprijs kunnen ook nog de volgende modules aan bod komen:

 • Persoonlijke effectiviteit – ontwikkeling
 • Time management – mindfultime@work
 • Stress en verlies counseling
 • Coaching met ezels
 • Persoonlijke bemiddeling door een jobhunter
 • Job coaching; werk gevonden en je hebt graag begeleiding om goed in je baan te groeien;

Wat is outplacement

Outplacement staat voor: als je onvrijwillig een nieuwe baan moet zoeken

Outplacement is een traject met professionele ondersteuning in de zoektocht naar een nieuwe baan. De ondersteuner wordt een loopbaancoach of reïntegratie coach genoemd. Deze persoon ondersteunt en adviseert in het outplacementtraject om aan die nieuwe baan te komen.

Wanneer is er sprake van onvrijwillig ontslag:

 • Je functie vervalt, reorganisatie;
 • Je contract wordt niet verlengd;
 • Je functie is zo veranderd dat je deze niet meer aankan, slecht functioneren;
 • De organisatie gaat failliet of fuseert en je functie vervalt;

Vaak hoor je ook de term loopbaanbegeleiding. Hiervan is sprake als de werknemer vrijwillig van functie wil veranderen maar weet niet goed wat die wil en hoe die dit moet aanpakken. Je kunt dan een loopbaancoach inschakelen om hierbij te helpen.

 • Jezelf bent veranderd en wilt wat anders, ongemotiveerd / geen uitdaging meer;

Ook hier helpt en Wat nu?! bij. Maak een gratis afspraak.

Wie betaald het outplacementtraject

Een goed werkgever biedt bij onvrijwillig ontslag goede begeleiding naar nieuw werk aan. En Wat nu?! biedt professionele loopbaanbegeleiding aan. Hiermee ontzorgt en Wat nu?! de werkgever en zorgt ervoor dat de werknemer weer elders aan het werk komt.

Bij gedwongen ontslag wel of geen outplacement inzetten hierover maakt de werkgever afspraken met de werknemer. Ook spreekt de werkgever een budget af over wat het outplacement traject mag kosten. Bij een reorganisatie is dit veelal opgenomen in het sociaalplan.

Vanaf 2015 ontvangen werknemers een transitievergoeding als ze 2 jaar of langer bij een werkgever in dienst zijn. De transitievergoeding is bedoeld om hulp in te schakelen bij het zoeken naar werk of om een opleiding in te kopen om werk te krijgen. De werkgever bepaald of de kosten van een dergelijk traject worden afgetrokken van de transitievergoeding.

De werknemer kan ook zelf kiezen om geen hulp in te schakelen bij de zoektocht naar werk.

De kosten zijn voor de werknemer als de werkgever geen financiële bijdrage wil leveren. Als werknemer kun je dan kiezen of je toch een outplacement bureau of loopbaancoach inschakelt of niet.

 Hoe werkt outplacement.

WE gaan niet over een nacht ijs, we willen immers je begeleiden naar een duurzame nieuwe baan. Daarom dat het ook een traject op maat is. We gaan na wat er al allemaal is ‘gebeurd’ en leren van deze lessen. Dan gaan we ook na wat werken voor jou betekent en wat het ontslag met je doet. En wat Nu?! wil je snel weer aan het werk krijgen echter is dit niet alleen het doel want haastige spoed is zelden goed.

Om een indruk te krijgen van hoe het outplacement proces eruit ziet.

En Wat nu?! werkt via de 4 stappen methode:

 1. Verwerken;
 2. Identiteit en wil;
 3. Ontdekken;
 4. Veroveren en win;

Ook helpen we je bij zaken zoals het aanmaken van een account op werk.nl, bij de aanvraag van de je WW-uitkering of het aanmaken van je LinkedIn profiel.

Daar waar we meer tijd voor nodig hebben gebruiken we die en daar waar je het al weet of hebt verwerkt en waar minder aandacht nodig is, dat laten we links liggen.

Het traject bij en Wat nu?!

Het outplacementtraject bij en Wat nu?! duurt 6 maanden. Het is een intensief traject. We komen gemiddeld 1 keer per 2 tot 3 weken bij elkaar. Ik hanteer niet een uurtje per keer. De afspraakduur is afhankelijk van de behoefte op dat moment. Tussendoor is er ruimte om gebruik te maken van de werkruimte op de boerderij. Ook dan is het mogelijk om met de coach te sparren.

Hebben we onverhoopt na deze outplacementperiode nog geen werk gevonden, dan ben je minimaal in staat om zelfstandig op een constructieve wijze pro-actief te solliciteren om alsnog je baan te vinden.

Een volledig outplacement traject kost €4.000,= exclusief BTW

Heb je meer tijd nodig of extra aandacht nodig dan kun je het outplacementtraject continueren. De prijs wordt bepaald aan de hand van de intensiviteit van het traject. Je kunt ook kiezen voor aanvullende losse coachingsgesprekken. Het uurtarief is €85 exclusief BTW.

Maak een kennismakingsafspraak om te bezien wat jij nodig hebt om aan het werk te komen. Het kan zijn dat je met enkele gerichte modules al geholpen bent.

Het intensief outplacementtraject is te lang?

Is dit zes maanden durend outplacementtraject te lang kijk dan eens bij Training Anders Werk. Hier help ik je in 5 weken verder naar je baan waar je energie van krijgt.

Deze training is niet voor iedereen geschikt. De training is voor die mensen die al wat verder zijn in hun visie op ´nieuw´ werk. De personen die kunnen formuleren wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. En voor mensen die durven naar zichzelf te kijken.

Kosten €1.549,– exclusief BTW

Heb je geen budget.

Kijk ook eens bij gratis en download het 7 stappenplan. Daarnaast staat bij gratis nog praktische hulp bij solliciteren: een sollicitatiebrief, het c.v., lichaamstaal, het gesprek etc.

TIP:

Laat je c.v. achter bij INDEED.nl dit is een zoekmachine waar je banen kunt vinden op plaats, op kernwoorden. Werkgevers kunnen daar kandidaten vinden. Het voordeel van indeed is dat je ook op kernwoorden kunt zoeken. Je kunt ook andere vacaturesites je c.v. publiceren. Doe dit alleen bij de vacaturesites waar ook gezocht wordt naar de beroepen waar jij werk in zoekt.

Maak een profiel aan op LinkedIn en maak een vacature alert aan en volg de bedrijven waar jij graag wilt werken.

Daarnaast werk ik ook met mensen met een kleine beurs. We bepalen wat je kunt missen en wat voor de rest je tegenprestatie is. Op de boerderij is altijd werk.

En Wat nu?! vindt het belangrijk dat je verder kunt en het werk vindt waarvan jij blij wordt.

Biedt een groot outplacementbureau meer zekerheid op begeleiding en werk vinden?

Nee. Daar waar mijn expertise of tijd te kort schiet, werk ik samen met mensen in mijn netwerk. Ik, Carin Höppener, heb contact met zeer ervaren loopbaancoaches en reïntegratie consulenten. Zij zijn op afroep beschikbaar. Ik werk bewust samen met ZZP’ers om de prijs zo laag als mogelijk te houden, zodat het ook betaalbaar blijft voor een werknemer en ook de werkgever.

Waarom mij in plaats van een groot outplacementbureau: omdat het persoonlijk blijft, omdat er veel tijd wordt vrijgemaakt voor de begeleiding, omdat ik mensen met elke beurs begeleid, omdat ik het traject op maat kan aanbieden en ook tussentijds het traject kan aanpassen, omdat op de boerderij de rust is om ruimte te creëren, omdat je uit je comfortzone komt op de boerderij en er andere mogelijkheden ontstaan.

Maak vrijblijvend en afspraak met en Wat nu?!

Neem contact op of schrijf je in voor een gratis kennismakingsbijeenkomst.

Naar boven