Timeful@work

Training om preventief aan werkdruk en werkstress te werken en zo te voorkomen en gefocust aan het werk te zijn.

De training start met time management en daarop volgt Mindful @ work
Door een combinatie van de twee onderwerpen ontstaat  duurzame inzetbaarheid. Het is een preventief hulpmiddel tegen stress en werkdruk.

Hoe ga ik om met stress en werkdruk op het werk
Let op als een taak 1 uur duurt om te doen dan krijg je het met time management niet in minder tijd gedaan. Er ontstaat dan vaak werkdruk als je tijd te kort hebt.

Werkdruk kan leiden tot werkstress. Wat is werkdruk. Werkdruk ervaart de medewerker op het moment dat de werkbelasting en werkkracht uit balans is. Werkdruk ontstaat als de medewerker het werk niet binnen de gestelde tijd af kan krijgen of hij/zij niet meer aan de gestelde eisen kan voldoen.

Is de werkkracht, het niet meer aan de gestelde eisen kunnen voldoen, niet meer in balans dan is loopbaancoaching wellicht een uitkomst om te bezien waar de onbalans is. Zie hiervoor loopbaanadvies.

Deze training is een 8 weeks training van per keer 2,5 uur. Kosten zijn €3000 exclusief BTW voor maximaal 8 werknemers. Deze prijs is exclusief materialen en exclusief lunch. Het trainingslokaal is op de boerderij. Als hiervan afgeweken wordt dan worden er nog reiskosten en kosten voor locatie in rekening gebracht.

De starttijd is om 10 uur ’s ochtends of om 14 uur ’s middags of ’s avonds om 18:30 uur. De dagen zijn in overleg. Maak een vrijblijvende afspraak.

 

Time management

De training die ik aanbied gaat in op het tijdsaspect (time management volgens twee principes) en het eigen gedrag. Door aandacht te geven  aan het eigen gedrag en hiervan bewust te worden kan de werkdruk en daarmee de werkstress worden verlaagd.

Deze training gaat niet in op het aspect kwaliteit van het werk die wordt verstoord door systemen die niet goed werken waardoor er veel tijd verloren gaat, met andere woorden op externe apparatuur en systemen. Wel wordt gekeken wat dit met iemand doet en hoe hij/zij ermee om gaat en kan gaan.

Time management volgens twee principes
Het woord zegt het al ‘tijd managen’. Hoe beter je dit kunt des te beter krijg je structuur, overzicht en focus aangebracht.

Time management volgens twee principes

  • Getting Things Done van Dave Allen en
  • Eigen leiderschap van Stephen Govey.

Deze training is een 3 weeks training van per keer 2,5 uur. Kosten zijn €1150 exclusief BTW voor maximaal 8 deelnemers. Deze prijs is exclusief materialen en exclusief lunch. Het trainingslokaal is op de boerderij. Als hiervan afgeweken wordt dan worden er nog reiskosten en locatiekosten in rekening gebracht. Maak een vrijblijvende afspraak.

Mindful @ work

Hier staat de werkplek, het team, de collega’s en hoe om te gaan met werkdruk, centraal. Na deze training is de medewerker in staat om zijn onbewuste stressreactie op te merken en dit om te zetten in rust en is daardoor ook in staat effectiever te werken.

Het is een 6 weeks training van per keer 2,5 uur. Kosten zijn €2100 exclusief BTW voor maximaal 8 werknemers. Deze prijs is exclusief materialen en exclusief lunch. Het trainingslokaal is op de boerderij. Als hiervan afgeweken wordt dan worden er nog reiskosten en locatiekosten in rekening gebracht. Maak een vrijblijvende afspraak.

Mindfulness

Wat is mindfulness en wat heb je eraan lees verder….

Een training van 8 weken of 4 weken. Ook mogelijk als individuele coaching. Maak een vrijblijvende afspraak.

Niet meer werken en wat nu?!

Bij gedwongen ontslag en bij vrijwillig ontslag is dit een zinvolle training om volop te blijven genieten van uzelf en alles om u heen.

Gedwongen ontslag
Bij gedwongen ontslag gaan we in op wat je voelt en welke emoties er zijn. Waarom ben je niet vooruit te branden? We sluiten de training af met een plan voor jou om de vrijgekomen tijd zo in te richten dat er een balans ontstaat tussen inspanning, zoektocht naar werk, en ontspanning om vitaal en energiek te blijven. Dit is nodig want het is hard werken om de nieuwe baan te vinden en wat nog belangrijker is te krijgen.

Vrijwillig ontslag
Bij vrijwillig ontslag gaan we dieper in op hoe de leegte opvullen van de tijd die vrij komt. Het maakt niet uit om welke redenen je niet meer werkt. Het kan zijn omdat je met pensioen gaat, of dat je het vrijwilligers werk te veel vindt worden, of omdat je ontslag genomen hebt. Hoe blijf je vitaal en hoe vul je de tijd die vrij komt voor jou zinvol in.

Individuele training / coaching 6 uur €300 exc. BTW. Deze training is op de boerderij.

Groepstraining 6 uur €1000 excl. BTW maximaal 8 deelnemers. Maak een vrijblijvende afspraak.

Sollicitatietraining

Tijdens deze 2 daagse training komt aan de orde: netwerken, vacatureanalyse en jouw cv, de arbeidsmarkt en hoe focussen, de sollicitatiebrief en het gesprek met de arbeidsvoorwaardelijke onderhandeling. Na deze training ben je in staat om doelgericht te solliciteren waarbij je do’s inzet en don’ts uit de weg gaat.

Individuele training Kosten voor 6 uur €300 excl. BTW

Groepstraining kosten voor 2 dagen €1500 excl. BTW voor maximaal 10 deelnemers. Maak een vrijblijvende afspraak.

Omgaan met een rouwende medewerker

Eendaagse training die de leidinggevende leert om te gaan met de rouwende medewerker. Hoe ga je nu om met een rouwende medewerker. Rouw ontstaat door verlies of verwacht verlies. Het is een proces dat voor iedereen anders is. Echter 1 ding is vaak hetzelfde en dat is de omgeving die niet weet wat te doen. Bedrijven hebben hier helemaal geen beleid over. Het liefst praat niemand over rouw, na een tijdje gaat het wel weer over. Voor leidinggevende is het lastig om een rouwende medewerker in zijn afdeling te hebben. Na deze training weet u als bedrijf en uw leidinggevende wat wel en wat niet doen bij een rouwende medewerker. Kosten €1000 excl. BTW en excl. lunch. De training is op de boerderij. Als niet dan worden reiskosten en locatiekosten in rekening gebracht. Maak een vrijblijvende afspraak.

Overige trainingen en coaching

  • Assertiviteit;
  • Persoonlijke Effectiviteit.

Neem hiervoor contact met mij op: +31 6 150 40 908 of e-mail info@enwatnu.com

 

Naar boven